Klik HIER voor de homepage

User Name

Password

Info New or Forgotten?

TennisOpMaat > Wie zijn wij? > Visie

Uitgangspunten en doel van onze tennislessen

Tennis Op Maat staat voor:

  • duidelijke afspraken en snelle communicatie;
  • werken in kleine lesgroepen;
  • een individuele benadering voor elke cursist;
  • leerwensen van de cursist centraal stellen;
  • een positieve lessfeer creëren;
  • vaart in de les.

Wij begeleiden elke cursist naar een hoger spelniveau en daardoor naar meer tennisplezier. Wij benaderen elke cursist, ook in de groepslessen, individueel en we stemmen de technische en tactische aanwijzingen op uw mogelijkheden en wensen af. Als u specifieke vragen heeft, kunt u deze tijdens de les natuurlijk altijd stellen. Onze leraren staan voor u klaar!

Tennis is voor jong en oud

Met tennis kun je heel jong (5/6 jaar) beginnen en je kunt het tot op zeer hoge leeftijd blijven doen. Alle doelgroepen bieden wij -uiteraard in overleg met de cursisten- een tennisprogramma op maat aan: 

  • Beginnende tennissers leren wij de basistechnieken en de regels van het enkel- en dubbelspel. Later komen daar topspin en slice, spelinzicht en tactiek, de bijzondere slagen (smash, lob, dropshot) en de ontwikkeling van een persooonlijke speelstijl bij.
  • Wedstrijd- en competitiespelers -u kunt ook met het hele competitieteam inschrijven- trainen voornamelijk op het verbeteren van de concentratie, het spelinzicht voor zowel dubbel- als enkelspel en het nemen van de juiste beslissing op het juiste moment.
  • Bij onze trainingen aan 55+ senioren besteden we vooral aandacht aan het verbeteren van het dubbelspel en het toepassen van de juiste techniek in combinatie met ontspannen blijven slaan waardoor blessures worden voorkomen.

Tenniskids informatie voor ouders van kinderen t/m 12 jaar

Bij deze lessen maken wij gebruik van 'Tenniskids', het nieuwste op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde programma van de Nederlandse tennisbond. De kinderen leren spelenderwijs alle tennisvaardigheden en gebruiken materialen die zijn aangepast aan hun leeftijd en niveau. Het speelveld en het soort tennisbal waarmee gespeeld wordt, wordt aangepast aan de leeftijdscategorie. Kinderen t/m 8 jaar spelen met grotere en zachte rood-gele ballen, kinderen t/m 10 jaar met zachte oranje-gele ballen en kinderen t/m 12 jaar met iets hardere groen-gele ballen. Meer weten? Vraag uw tennisleraar of neem een kijkje op www.tenniskids.nl

Visie op leren

Wij bevelen onze cursisten het boek Mindset geschreven door Jackie Reardon en Hans Dekkers van harte aan. Het toepassen van de begrippen 'aardige ogen' en ‘goede fouten’ is naar ons idee een erg belangrijke voorwaarde om op een plezierige manier te tennissen en je spelniveau te verhogen.

Als je met aardige ogen - dat wil zeggen zonder oordelen - zowel naar jezelf als naar de buitenwereld kunt kijken, zullen negatieve emoties je niet meer zo snel in hun greep krijgen, waardoor je meer energie hebt om je te concentreren op dat wat bij tennis essentieel is: de bal, je racket en de tegenstander. 

Wanneer je met lef een bepaald doel nastreeft, bijvoorbeeld het veranderen van je servicegreep of de overstap van een dubbelhandige naar een enkelhandige backhand, is het logisch dat je daarin niet meteen slaagt. Als je accepteert dat je in het leerproces regelmatig goede fouten zult maken (een dubbelfout met de juiste servicegreep geslagen, een afzwaaier met je nieuwe enkelhandige backhand), zal het uiteindelijke resultaat niet alleen beter worden, maar zul je ook sneller en met meer plezier en minder frustratie dit leerproces doorlopen.

Een andere belangrijk uitgangspunt van onze lessen is 'KISS'. KISS staat voor 'Keep It Simple Smile'. Dit houdt in dat per les vaak één tactisch doel centraal staat en dat we door het geven van realistische en haalbare technische en mentale (=waarop je je kunt concentreren) aanwijzingen je helpen dit doel te bereiken. Op deze manier is beter tennissen op elk niveau voor iedereen plezierig en makkelijk om te leren.

Voor meer informatie over Mindset, kunt u terecht op de website van Jacky Reardon

Wedstrijden!

Tijdens wedstrijden kun je laten zien wat je allemaal kunt en kun je je meten met andere tennissers. Probeer het je tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken maar blijf altijd vriendelijk tegen iedereen tegen wie je mag tennissen. Zonder je tegenstander zou je immers niet kunnen spelen: tennissen is niet zo leuk als je in je eentje op de baan staat, je hebt je tegenstander dus nodig!

Partners en Verenigingen